Že vrsto let ponavljam, tabornik si ali pa nisi. Aktiven ali ne aktiven, taborništvo ostaja v tebi, taborništvo je način življenja, je šola za življenje. In v veselje in ponos mi je, da je tudi moj lifestyle.

Kako sem postala tabornica, kako je taborništvo vpleteno v moje delo je zabeleženo v spodnjem intervjuju.

Revija Tabor- taborniki in njihovi poklici- Urška intervju

Nekaj izsekov pa tule:

Kako je taborništvo vpleteno v tvoje delo, službo?

Marsikdo se je najbrž nasmehnil, ko je prebral moj CV, ki se je začel takole: »Moja komunikacijsko- organizacijska pot se je začela v 5. razredu, ko sem postala tabornica. Vrline, ki sem jih pridobila v taborniški organizaciji so postale temelj in izhodišča mojega poslovnega življenja.«

Vrline in znanja, pridobljena pri tabornikih, so se v letih dela le nadgrajevala in širila, saj je moje delo v resnici le taborništvo preslikano v poslovni svet.

Kaj si na podlagi taborništva spremenila v svojem življenju in bi priporočila vsakomur?

Taborništvo je ena najlepših popotnic mlademu človeku za nadaljne življenje, saj mladim razširja njihova obzorja; podaja jim nov smisel življenja, uči jih strpnosti ter spoštovanja do soljudi in narave, kajti v njej lahko najdemo vse odgovore na vprašanja.

Česa si na področju svojega dela želiš v prihodnosti?

Želim si, da bi klasične marketinške komunikacijske akcije vsebovale dejavnosti,  ki delujejo v dobrobit posamezniku in družbi ter s tem omogočale razvoj zavestnejšega pristopa do vsakdanjega življenja, saj je zaradi življenja v svetu materializma in intelektualizma današnji človek na zelo nizkem nivoju zavesti.