PREVENTIVA v prostoru

Naravni zakoni, ki ustvarjajo red v vesolju, veljajo tudi za človeka in za prostor, v katerem živimo.

Zaradi medsebojnega delovanja energij je pri ureditvi bivalnega okolja pomembno upoštevati določene preproste naravne zakonitosti, s katerimi odpravimo neskladja in svoj dom napolnimo z življenjsko energijo. Pri tem imamo na voljo več možnosti, izberemo pa tiste, ob katerih se bomo v prostoru počutili prijetno.

Kaj storiti, če so določeni prostori oz. njihova ureditev za nas neustrezni?

Koliko so prostori v stanovanju, hiši ali poslovnem okolju za nas ustrezni, ugotovimo z analizo tlorisa in osebnih natalnih (rojstnih) kart vseh stanovalcev.  Če se izkaže, da prostor stanovalce ne podpira, ga v skladu z naravnimi zakonitostmi ustrezno preuredimo. Včasih že manjše spremembe prinašajo velike rezultate.

V Vastuju velja nekaj splošnih smernic za ureditev posameznih bivalnih prostorov, a velikokrat se zgodi, da vseh ne moremo upoštevati, saj prilagoditev prostorov in premestitev pohištva ni vedno mogoča. V takšnih primerih uporabimo enostavne preventivno-korekcijske ukrepe.

Preventivni- korekcijski ukrepi

V prostoru jih postavimo na prave smeri neba in prava mesta, ki so za vsakega posameznika drugje. Ti ukrepi so preprosti in enostavni, temeljijo pa na uporabi ustreznih barv, oblik in energije.

5

Barve

 
Imajo svojo energijo in lahko izboljšajo energijo prostora in ljudi, ki v njem živijo.

5

Simboli elementov

So najenostavnejša preventiva v prostoru. V vastuju uporabljamo geometrijsko obliko kroga, trikotnika, kvadrata, pravokotnika, polmeseca in romba.

5

Predmeti in simboli

Veliko simbolov pozitivno vpliva na harmonijo v domu, ker izhajajo iz narave in naravnih zakonitosti. To so na primer lahko poln vrč vode ali košara sadja, simbol OM, svastika, lotus, ogledalo, steklo, rastlinje …

5

Labirinti

Posebni labirinti, ki so simboli posameznih kvalitet naravnih elementov,  so močno orodje za vzpostavljanje ravnovesja in predstavljajo univerzalne naravne zakone.

5

Jantre

Jantre so izredno močne grafične slike, ki s pravilno kombinacijo barv, simbolov in natančne geometrije trajno vplivajo na kvaliteto prostora in hkrati spreminjajo in uravnavajo neravnovesja tako v prostoru, kot tudi v nas samih.

Vastu jantra je simbol naravnih zakonov in osvetljuje tesno povezanost prostora, naravnih zakonov in posameznika. Pravilno izbrana in postavljena na pravilno mesto v prostoru postane močno žarišče energije.

Vedno je pravi čas, da storimo to, kar je prav.

Če želite svoj dom ali poslovni prostor urediti v skladu z vami osebno in naravnimi zakonitostmi
ter tako izboljšati kvaliteto svojega življenja, vam pri tem z veseljem pomagam.