Pyramids in Bosnia

Pyramids in Bosnia, Colossal Find or Huge Hoax?

You will never know unless you go there, see, feel and experience them 🙂

A cluster of natural hills in central Bosnia and Herzegovina are the largest human-made ancient pyramids on Earth.

Goldman Environmental Prize goes to Slovenia

Goldman Environmental Prize Honors Six Heroes of the Environment

Award recognizes activists from Australia, Democratic Republic of Congo, Guatemala, India, Slovenia, United States

This year’s winners are: RODRIGUE MUGARUKA KATEMBO, Democratic Republic of Congo, PRAFULLA SAMANTARA, India, WENDY BOWMAN, Australia, MARK! LOPEZ, United States, RODRIGO TOT, Guatemala and UROŠ MACERL, Slovenia.

Uroš Macerl, an organic farmer from Slovenia, successfully stopped a cement kiln from co-incinerating petcoke with hazardous industrial waste by rallying legal support from fellow activists and leveraging his status as the only citizen allowed to challenge the plant’s permits.

»Tudi če si samo preprost ovčji pastir, lahko zmagaš. Če si oborožen s pravico in resnico, te ni strah, ne ministrov, ne predsednikov vlad, ne kogarkoli. Zmaga je le vprašanje časa, torej vztrajnosti,« je 25. aprila 2017 v svojem govoru po prejemu Goldmanove okoljske nagrade za Evropo povedal Uroš Macerl in požel bučen aplavz v dvorani.

 

Envirove Infuzije navdiha

ENVIROVE INFUZIJE NAVDIHA

Odpirajo obzorja z gosti iz domačih in tujih logov, ki vsak s svojo zgodbo prispeva k navdihu ter širi obzorja naših miselnih prepričanj in sveta.  V goste vabijo posameznike in posameznice z vseh področij naše družbe, v zgodbah katerih prepoznavamo iskro, ki lahko sproži navdih, idejo ali poglobljen uvid v svojo lastno pot. Mesečni pogovorni večeri so namenjeni tudi srečevanju članov, za ohranjanje navdiha na poti in grajenje srčne skupnosti.