Dogodki UNBOSS

 

Obisk Larsa Kolind, izjemnega človeka, podjetnika, danskega poslovneža z mednarodnimi izkušnjami, strokovnjaka, profesorja in pisatelja, je bil namenjen podpori in začetnim aktivnostim 40. Svetovne skavtske konference, ki se bo odvijala prihodnje leto v Ljubljani, v organizaciji Zveze tabornikov Slovenije.

Predstavil je miselni koncept podjetništva UNBOSS, ki prinaša znanja o učinkovitosti poslovanja, priporočilih za vodenje, metodah, s katerimi se izognemo najpogostejšim napakam, pomembnosti spreminjanja strukture organizacije, da lahko dosegamo veliko več za veliko manj ter pridobimo večjo vrednost.

Lars KolindNajbrž so njegove besede marsikomu dale misliti in verjamem, da smo z organizacijo predavanja dodali en delček v skupno dobro slovenske prihodnosti. Poleg tega pa je z besedami in dejanji naredil velik premik v  zavedanju tabornikom- kdo in kaj smo ter  odprl poti v poslovni svet, ki jih do zdaj nismo v polni meri uporabili v prid taborniškim dejavnostim.

V največje veselje mi bo, če bo slovenska javnost tabornike prepoznavala kot organizacijo, ki s svojim delom z mladimi izobražuje in vzgaja bodočo generacijo odgovornih mladih liderjev, ki nabirajo svoje izkušnje že v rani mladosti ter da je investicija v nas ena izmed boljših in  koristnih.

Zame je bila organizacija njegovega obiska način, da tabornikom povrnem del tega, kar sem od njih dobila- izkušnje zaradi katerih sem to, kar sem.

Več o Larsu, njegovi miselnosti Unboss na spletni strani kolind.si.

 

»Dogodek za managerje«

Lars Kolind, avtor koncepta špageti organizacije in soavtor koncepta UNBOSS je v sredo, 6. 3. 2013 na Ekonomski fakulteti, v okviru strokovno-izobraževalnega dogodka UNBOSS »How to compete and win in the knowledge and service economy« predstavil miselni koncept podjetništva UNBOSS.

Sledila je okrogla miza »Izkušnje, ki izoblikujejo liderje«, kjer so sodelovali slovenski poslovneži:

  • g. Sandi Češko, lastnik in predsednik upravnega odbora Studia Moderna
  • mag. Vojmir Urlep, predsednik uprave Leka, Manager leta 2012
  • g. Tadej Beočanin, načelnik Zveze tabornikov Slovenije
  • g. Lars Kolind, član svetovalnega odbora Danske Bank, predsednik nadzornega odbora Kristeligt Dagblad, član uprav večih podjetij

»Dogodek za tabornike«

Lars Kolind je posebej za tabornike pripravil predavanje »Si želiš postati voditelj 21. stoletja?«, kjer nam je povedal nekaj več o konceptu “UNBOSS”. Izzval nas je, da smo vsak pri sebi razmislili kakšno je naše poslanstvo znotraj organizacije, zakaj slediti viziji organizacije, s kakšnim namenom in ciljem. Predvsem pa nam je predal koristne nasvete kako postati vodja novega časa na zabaven, a hkrati odgovoren način.

Predavanje je bilo namenjeno aktivnim tabornikom (vodnikom, načelnikom družin in rodov, starešinam), ki so od tabornika in uspešnega poslovneža izvedeli, kako doseči veliko več za veliko manj in istočasno povečati dodano vrednost vsemu kar počnemo.

»Dogodek za študente «

V skrbi za prihodnje generacije je Lars Kolind za študente fakultet pripravil predavanje »Vodje za 21. stoletje«, kjer je predstavil preizkušeno poslovno metodo delovanja, ki prinaša znanja o veliko večjih dosežkih z veliko manj in pojasnjuje kako lahko managerji in zaposleni dosežejo večjo vrednost.

Zastarel način vodenja in razmišljanja smo prerasli. Čas je za drugačno razmišljanje, za postavljanje vrednot in namenov v ospredje. Čas je, da naše delovanje postane bolj smiselno in zabavno. UNBOSS je oseba, je koncept, je proces, je gibanje. UNBOSS je vodja. Vodja novega časa.

»Srečanje na veleposlaništvu «

Danski veleposlanik Karsten Vagn Nielsen je organiziral srečanje danske poslovne skupine v Sloveniji, ki se ga je Lars Kolind udeležil kot častni gost. Za udeležence danskih podjetij, ki delujejo v Sloveniji (Maersk, Grundfos, Danfoss, Novo Nordisk, Coloplast, Jysk, DSV, ISS) je pripravil kratko predavanje in kasneje, ob neformalnem druženju, delil z njimi svoje misli in ideje.

Program dogodkov- marec 2013

 

  • strokovno-izobraževalni dogodek:  How to compete and win in the knowledge and service economy?
  • taborniški dogodek: Si želiš postati voditelj 21. stoletja?
  • dogodek za študente: Vodje za 21. stoletje

Young people are the key to Slovenias future. Scouting is there to develop them into leaders who can make it happen. Therefore you should team up with Scouting!

Lars Kolind

 

Fotogalerije