Tribal delavnica z izraelskim mojstrom TranceDance tehnike, tolkalistom in skladateljem Amirjem Yaakobijem se je odvila 27. decembra 2013, v Ljubljani.

Tri urna delavnica je s pomočjo posebnih ritmov bobnov in didgeridoo učila enostavnega gibanja, ki iz telesa izriva stres in blokade ter vzpostavlja novo ravnotežje! Misli in um se umaknejo, smo sami s seboj.
Kako svoje telo preobraziti v učinkovito orodje za preseganje omejitev uma in zbliževanje s svojo pravo naravo? Spomnimo se, kako lahko to stanje dosežemo  kadarkoli in kjerkoli.

 

O delavnici

Eden glavnih namenov bivanja je pridobivanje novih izkušenj. Delavnica je varen kraj, kjer lahko opustimo nenehen hrup, ki nam ga povzročajo naše misli in ponovno odkrijemo svoje telo skozi »vdihovanje« zvokov starodavnega, prvinskega ritma, namenjenega prebujanju lastnih spečih potencialov. Zvok v nas sproži gibanje, ki  je kot meditacija s celim telesom, gibi pa se povezujejo z ritmom srca. Nenavadno in izjemno močno izkušnjo oblikuje zmanjšana zaznava vida, saj se na notranje potovanje, ki je onkraj vsakodnevnih zaznav časa in prostora, podamo s prevezo preko oči.

Močneje se začnemo zavedati zvoka in gibanja, s katerim se na novo ustvarjamo v danem trenutku. Smo nenehni ustvarjalec in obenem rezultat tega ustvarjanja. Gibi telesa so enostavni, intuitivni, nam lastni, vodeni iz naših globin brez vpliva naše volje. Gibanje ustvarja nas.

TranceDance je naravna tehnika, ki temelji na starodavnih šamanskih izročilih.

Čeprav se tehnika izvaja v skupini, je samo doživetje globoko osebno in čudovito darilo sebi. Obenem pa je enkratna priložnost, da opustimo vse staro za seboj in s svojimi energijami veličastno odplešemo v novo leto. Dovolimo si biti to, kar smo v svojem bistvu, pa četudi prvič samo za tri ure.

Izkušnjo lahko kadarkoli podoživimo. Na delavnici dobimo orodje, s katerim si lahko kadarkoli pomagamo, ko začutimo potrebo po osvobajanju misli in vzpostavitvi notranjega miru.

 

O Amirju

Amir Yaakobi je predan glasbi, raziskovanju zvoka in samorazvoju. Je tolkalist, skladatelj, ustvarjalec »World music«, ki vsebuje elemente elektronike. Predvsem pa je mojster starodavne šamanske tehnike Trance dance, ki jo je raziskoval več kot 20 let pri domorodnih ljudstvih v Afriki, v njeni najčistejši, izvorni obliki. Svoje dolgoletne izkušnje in tehniko za katero pravi, da je pravo darilo in blagoslov, z veseljem deli z ljudmi po celem svetu. Prihaja iz Izraela, kjer je študiral izrazne in pojavne oblike ritma. Decembra bo prvič v Sloveniji.

Glasbene aktivnosti:

 • Napisal je glasbo za izraelske filme”Sipuro Shel Aluf”( A Champ’s Story), “Hayomanim Shel Yossi” (Yossi’s Diaries), za plesno produkcijo “Pyromania”, za teater “Anne Frank” – Bereshit LaShalom theater, and “Ir Hamadregot” – Haifa Amateur Theater.
 • Glasbena produkcija za večje nastope na festivalih The Segol (Purple) skupino v “Segol” Festival, “Lev Tahor”, “Netrage” and “Muse” festivals.
 • Poučuje »Trance Dance« na delavnicah za mlade in odrasle s pomočjo bobnov in tolkal.
 • Igral je v skupinah Esev Bar, Gaya, Anis, Josie Katz, Edith Eshe.
 • Produciral, režiral in uglasbil je glasbo za muzikal z otroci za  Kibbutz Kfar Ruppin.
 • Bil je vodja skupine arabskih in židovskih glasbenikov, skupaj z Georgem Yuseph Sam’an v Upper Galilee.
 • Izdal je naslednje albume:
  • DIGITALNI CD: Tribal Dance, Skladba in produkcija Amirya, 2013, vsebuje nove skladbe. Dosegljiv na: www.cdbaby.com/cd/amirya
  • TRIBAL DANCE: Ekstatična trans glasba. Izkušnja plesa in duše. Elementi elektronike z afriškimi bobni in didgeridoo, glasbena produkcija – Amir Yaacobi/tonski mojster – Brian Lucey, U.S.A., produkcija – Helicon 2010
  • YOHAM- I’AM THAT I’AM: Amir Yaacobi & Gerhard Frankhauser Glasba ustvarjena z novo energijo. Glasba je izraz prebujene radosti in resničnega navdiha Digitalno obdelan v Master 1 Studio Izrael, produkcija – Yoham & Crimson Circle, 2008
  • MAGMA: Zanimiva kombinacija elektronske glasbe s pridihom etničnih vokalov in glasbil. Skladbe, glasbena produkcija in tonski mojster – Amir Yaacobi, Izrael 2006
  • ELEMENTS: Zbirka 10 letnega sodelovanja z gledališčem, kinom in plesom 70 minut elektronsko akustičnega zvoka in plesne izkušnje

  Spletna stran: www.amirya.co.il. 

   

  Organizatorja:

  Zavod za zavestno življenje WellBe, www.wellbe.si v sodelovanju s
  KA KOmunikacijami, www.ka-komunikacije.si

Program delavnice

 

  1. Amirjeva zgodba, kaj je trance dance; umetnost uma in učinki plesa trance dance.
  2. Uvod v izkušnjo, ustvarjanje varnega prostora, izmenjava izkušnje: kakšni so bili občutki?
  3. Opuščanje tega, česar ne potrebujemo več (trance dance). Misli, stres, strah, blokade, omejitve, obolenja, čustva itd. Sledi odmor v tišini  (20 – 30 minut), izmenjava izkušenj.
  4. Zaključek (trance dance) proslavljanje, vnašanje radosti in sprejemanje novega za prihajajoče leto. Amir razloži in nas nauči, kako lahko to tehniko uporabljamo doma.

Doživela sem popolno sprostitev in ni mi bilo mar, kaj si bodo drugi mislili o meni ali kako izgledam. Hvala za priložnost, da sem resnično lahko bila sama s seboj.

Elisabeth Fogeen

udeleženka Amirjeve delavnice

Nastopil je trenutek, ko sem izgubila občutek za čas in prostor, doživela sem izkušnjo neskončnosti, izgubila nadzor nad seboj, bil je trenutek, ko sem doumela, kaj sploh življenje je.

Roni Goren

udeleženka Amirjeve delavnice